سونوگرافی کاروتید چیست؟

گاهی اوقات سونوگرافی کاروتید را آزمایش داپلر می نامند. این می تواند تعیین کند که آیا دیواره شریان شما باریک شده است و آیا پلاکی در رگ های شما وجود دارد یا خیر. همچنین تعدادی از عوامل مهم دیگر را نشان می دهد که شامل جهت و سرعت جریان خون شما می شود. همچنین شامل فشار خون بر دیواره های شریان و همچنین محل لخته شدن خون احتمالی است.

اگر اخیراً تحت عمل جراحی روی شریان های کاروتید خود قرار گرفته اید ، این سونوگرافی نشان می دهد که این  دکتر متخصص قلب در مشهد روش چقدر مثر بوده است. همچنین برای تعیین محل قرارگیری استنت استفاده می شود. این یک نوع لوله مش تخصصی است که با دقت در شریان قرار می گیرد تا با باز و شفاف نگه داشتن شریان به بهبود جریان خون کمک کند. سونوگرافی کاروتید همچنین می تواند تأثیر استنت را در طول ویزیت های پیگیری با متخصص قلب تعیین کند.

آیا این آزمایش ناراحت کننده خواهد بود یا دردناک؟

نکته بسیار جالب در مورد این آزمایش این است که این روش کاملاً بدون درد و غیر تهاجمی است زیرا به سادگی شامل جابجایی یک سونوگرافی روی گردن شما می شود. این کار به پزشک قلب شما تصاویر لحظه ای از جریان خون در عروق را که روی صفحه نمایش داده می شود ، ارائه می دهد.

گاهی اوقات این نوع آزمایش همراه با سایر روشها برای ارائه تشخیص قطعی تر مورد استفاده قرار می گیرد. این آزمایشات ممکن است شامل سی تی اسکن ، اشعه ایکس یا MRI باشد. شاید حتی آنژیوگرافی که نوع دیگری از اسکن است که در آن رنگ تزریق شده هرگونه ناهنجاری در عروق را برجسته می کند.

چه کسانی باید سونوگرافی کاروتید انجام دهند؟

سونوگرافی کاروتید ممکن است برای تشخیص مشکل یا به عنوان بخشی از قرار ملاقات برای درمان قبلی مورد نیاز باشد. متخصص قلب شما ممکن است این آزمایش را به عنوان بخشی از یک معاینه پیشگیرانه معمول پیشنهاد کند. مثلا؛ اگر بیشتر در معرض ابتلا به بیماری عروق کرونر هستید. اگر عوامل خطر خاصی دارید یا سابقه خانوادگی این بیماری را دارید ، این امر ممکن است صادق باشد.

اگر فشار خون بالا یا کلسترول بالا دارید ، در حال حاضر بیماری عروق کرونر یا سابقه خانوادگی این بیماری دارید ، انجام سونوگرافی کاروتید ارزش دارد. حتی اگر پزشک شما صداهای غیرطبیعی را در گوشی پزشکی تشخیص داده باشد.

افرادی که بطور خاص غیرفعال هستند یا سیگار می کشند یا دارای اضافه وزن هستند نیز می توانند از این آزمایش سود ببرند. نکته مهم در مورد این نوع آزمایش این است که هنگامی که به عنوان یک اقدام پیشگیرانه استفاده می شود ، می تواند علائم اولیه تجمع پلاک در عروق را تشخیص دهد. امیدوارم قبل از اینکه هرگونه صدمه به عروق دائمی باشد.

پلاک شامل چربی و کلسیم و کلسترول اضافی است. این بیماری در نتیجه عدم ورزش یا به دلیل رژیم غذایی نامناسب ایجاد می شود. پلاک هایی که در عروق ایجاد می شوند در ابتدا نرم بوده و مملو از کلسترول هستند ، اما در صورت پارگی می توانند در محل پارگی آسیب ایجاد کنند.

این بافت اسکار در نهایت کلسیفیه می شود. این نواحی از پلاک های ترمیم شده کلسیفیه شده می توانند جریان خون را مختل کرده و خطر لخته شدن خون را افزایش دهند که احتمال مسدود شدن رگ های خونی بیشتر است.